LEARNING ENVIRONMENTS AUSTRALASIA SA/NT CHAPTER AWARDS

Loreto College Staff Facilities
Loreto College Staff Facilities

Photo © Sam Noonan

press to zoom
Loreto College Staff Facilities
Loreto College Staff Facilities

Photo © Sam Noonan

press to zoom
Veritas Centre, St Mary's College
Veritas Centre, St Mary's College

Photo © Sam Noonan

press to zoom
Loreto College Staff Facilities
Loreto College Staff Facilities

Photo © Sam Noonan

press to zoom
1/10

Grieve Gillett Andersen received two Commendation awards at the Learning Environments Australasia SA/NT Chapter Awards on 25 September, 2019 for our recent projects Loreto College Staff Facilities and St Mary's Corner.

For the renovation/modernisation of an existing facility, the jury stated that “the Loreto College Staff Facilities project provided a sophisticated, light filled staff area which respects the presence and historical continuity of surrounding buildings.

“Teaching is becoming an ever more demanding profession. The provision of facilities to enhance teacher comfort via open spaces, higher ceilings, better acoustics, improved and sustainable mechanical systems and generous views across and out of the building will enable staff to be more responsive to meet the demands and stresses of teaching in the years ahead”.

While the new Veritas Centre building for Year 12, visual arts and physical education at St Mary’s College was acknowledged for “the collaborative planning approach [that] respected the client vision, cultural narrative, student and community accessibility and the school's prominent landmark location.”

The jury also said, “the response considered branding and a visual statement highlighting the school’s public presence resulting in a built form that has maximised the corner footprint of the site. The indoor / outdoor relationships have been well developed physically and visually onto open spaces, given that the building has two edges on street frontages. Transparent learning spaces and flexibility of varied zones is evident throughout. The design is to be commended for its creative solutions including the enabling creative use of the building facade as a video wall for the 2019 SALA Festival”.

We wish to congratulate our clients, the project teams, and all the other awards winners that were recognised on the night.