ABOUT

Grieve Gillett Andersen is an award-winning multidisciplinary architecture, interior design, heritage and urban design practice based in Adelaide, South Australia.

 

Our work ranges from education and health facilities, public buildings and urban spaces, commercial, hospitality and retail developments and interiors, heritage conservation and adaptive reuse, transport and infrastructure, performing and visual arts venues, and residential projects, including new buildings, alterations & additions, infill and multiple residential projects.

CONTACT
PROJECTS
CONNECT WITH US

243 Pirie Street

Adelaide 5000 South Australia

Australia

 

Telephone

08 8232 3626

admin@ggand.com.au

 

  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Houzz - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

© 2019 Grieve Gillett Pty Ltd

top of page

NOARLUNGA TAFE SA

PROJECT DETAILS

Client: DTEI

Location: Noarlunga, SA

Budget: $7.8 million

Completion: 2010

Team

Steve Grieve

Michael Buchtmann

Nicolette Di Lernia

Melanie Ford

Candy Aung

Jessica MacDonald

 

DOWNLOADS

Noarlunga TAFE Upgrade 

The Noarlunga TAFE SA campus is situated in the southern suburbs of the Adelaide metropolitan area. 

 

The 30 year old design was unsuited to current teaching and learning methods which have changed over time and the space was not well utilised. The project reconfigured and refurbished a space of approximately 6700 square metres to:

 

  • establish specialist skills laboratories in the areas of aged care, child care, and hair and beauty programs,

  • transform open space into learning commons that accommodate large numbers of students across the full range of program areas for individual e-learning based activities;

  • allow for the expansion of the cosmetology program;

  • establish  academic office spaces; and

  • establish a multi-purpose manufacturing workshop in existing workshop space.

 

Long term reduction in running costs for the facility was addressed with lighting and air-conditioning upgrades and the provision of photo-voltaic panels.  The project was completed on time and on budget requirement to despite the need to schedule building work around the academic year.