ABOUT

Grieve Gillett Andersen is an award-winning multidisciplinary architecture, interior design, heritage and urban design practice based in Adelaide, South Australia.

 

Our work ranges from education and health facilities, public buildings and urban spaces, commercial, hospitality and retail developments and interiors, heritage conservation and adaptive reuse, transport and infrastructure, performing and visual arts venues, and residential projects, including new buildings, alterations & additions, infill and multiple residential projects.

CONTACT
PROJECTS
CONNECT WITH US

243 Pirie Street

Adelaide 5000 South Australia

Australia

 

Telephone

08 8232 3626

admin@ggand.com.au

 

  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Houzz - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

© 2019 Grieve Gillett Pty Ltd

top of page

EASTERN HEALTH AUTHORITY

PROJECT DETAILS

Client: Eastern Health Authority

Location: St.Peters, SA

Budget: NA

Completed: 2012

 

Team

Dimitty Andersen

Tom Doull

DOWNLOADS

Eastern Health Authority

Grieve Gillett Andersen worked closely and methodically with the client, Eastern Health Authority to design their facility within the recently completed development at the St Peters Town Hall.

 

GGA also administered the construction of the facility and oversaw the provision of joinery, workstations and all loose furniture. The layout of the facility incorporates a reception counter, two workstation areas, three executive offices, a kitchen/café, controlled storage laboratory, toilet and shower facilities and a variety of strategic storage solutions and breakout meeting spaces.

 

Responding to Eastern Health Authority’s roles in the community of providing immunisation and the promotion and monitoring of hygiene and sanitation, GGA employed a primarily white colour palette for the work areas using a combination of shades, textures and transparencies to provide depth and interest while retaining a clean aesthetic. This allowed for some of the shared areas to be concentrations of bright and contrasting colours to provide a ‘fireworks’ effect in the facility without being distracting or overbearing.

 

The careful layout of facility and the strategic colour palette has been useful in responding to the natural site elements, for instance, in proximity to the lovely bluestone wall the colours are plain but of high quality and the forms are sculptural in order to stand respectively and proudly in the context of the heritage of the original building.