ABOUT

Grieve Gillett Andersen is an award-winning multidisciplinary architecture, interior design, heritage and urban design practice based in Adelaide, South Australia.

 

Our work ranges from education and health facilities, public buildings and urban spaces, commercial, hospitality and retail developments and interiors, heritage conservation and adaptive reuse, transport and infrastructure, performing and visual arts venues, and residential projects, including new buildings, alterations & additions, infill and multiple residential projects.

CONTACT
PROJECTS
CONNECT WITH US

243 Pirie Street

Adelaide 5000 South Australia

Australia

 

Telephone

08 8232 3626

admin@ggand.com.au

 

  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Houzz - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

© 2019 Grieve Gillett Pty Ltd

top of page

LORETO COLLEGE STAFF FACILITIES

PROJECT DETAILS

Client: Loreto College

Location: Marryatville, SA

Completion: 2018

Budget: $1.3 million

AWARDS

2019 LEA (SA/NT) Commendation for Renovation / Modernisation under    $5 million

PROJECT TEAM

Dimitty Andersen

Kathy Kralj

Elizabeth Little

Garth Davos

The refurbishment of staff facilities at Loreto College is the first in a series of catalyst projects aimed at transforming the school’s culture, reputation and revitalisation.

The administration staff have settled into the iconic State Heritage-listed Acacias building, which has been carefully curated in simple blocks of colour to complement the rich, highly detailed heritage interiors. 

A major reconfiguration to the ground floor of the existing Mary Ward building has consolidated the school reception and student entry, and transformed the public face of the school on Talbot Grove. The new interior fit out includes shared kitchen facilities, breakout spaces and contemporary open plan workspace.

The project as a whole has helped to drive a new education and learning direction for the College, and location and design treatment of the two buildings has improved accessibility to and between staff to foster a collaborative approach to the education journey.