ABOUT

Grieve Gillett Andersen is an award-winning multidisciplinary architecture, interior design, heritage and urban design practice based in Adelaide, South Australia.

 

Our work ranges from education and health facilities, public buildings and urban spaces, commercial, hospitality and retail developments and interiors, heritage conservation and adaptive reuse, transport and infrastructure, performing and visual arts venues, and residential projects, including new buildings, alterations & additions, infill and multiple residential projects.

CONTACT
PROJECTS
CONNECT WITH US

243 Pirie Street

Adelaide 5000 South Australia

Australia

 

Telephone

08 8232 3626

admin@ggand.com.au

 

  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Houzz - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

© 2019 Grieve Gillett Pty Ltd

top of page

MURRAY BRIDGE TOWN HALL

PROJECT DETAILS

Client: Rural City of Murray Bridge

Location: Muray Bridge, SA

Budget: $4.2 million

Completion: 2010

 

Team

Steve Grieve

Michael Buchtmann

Emma Scott

Garth Davos

 

DOWNLOADS

Murray Bridge Town Hall 

As the host of the 2010 SA Regional Centre for Culture, the Rural City of Murray Bridge engaged Grieve Gillett Andersen to redevelop the historic Murray Bridge Town Hall. The project included restoring the meeting hall, renovation of foyer and reception area, and the redevelopment of the gallery and shop.

 

The design sought to retain and restore as much of the original historic hall as possible, whilst redeveloping the unsympathetic collection of additions.  The original hall was upgraded to incorporate contemporary stage lighting and audio, with a thrust stage and retractable seating to dramatically increase the flexibility of hall.  The distinguishing feature of the hall, the timber lined coffered ceiling was preserved with air conditioning provided discreetly.

 

The existing reception spaces were respectfully updated with openings between rooms enlarged to cater for crowds of varying sizes. The gallery and shop were reconfigured and enlarged enabling greater flexibility for exhibitions along with better access and artwork storage.