ABOUT

Grieve Gillett Andersen is an award-winning multidisciplinary architecture, interior design, heritage and urban design practice based in Adelaide, South Australia.

 

Our work ranges from education and health facilities, public buildings and urban spaces, commercial, hospitality and retail developments and interiors, heritage conservation and adaptive reuse, transport and infrastructure, performing and visual arts venues, and residential projects, including new buildings, alterations & additions, infill and multiple residential projects.

CONTACT
PROJECTS
CONNECT WITH US

243 Pirie Street

Adelaide 5000 South Australia

Australia

 

Telephone

08 8232 3626

admin@ggand.com.au

 

  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Houzz - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

© 2019 Grieve Gillett Pty Ltd

top of page

PEMBROKE ARTS CENTRE & ASSEMBLY HALL

PROJECT DETAILS

Client: Pembroke School

Location: Kensington Park, SA

Budget: $6.5 million

Completion: 2009

Team

Steve Grieve

Michael Queale

Nicolette Di Lernia

Emma Scott

Pembroke Senior School fosters a dynamic arts programme, but the Campus had few facilities suitable for teaching this discipline.

 

Grieve Gillett Andersen was commissioned to design a new arts centre for the School, incorporating visual arts facilities: studios, a darkroom, workshops and display spaces; and drama facilities incorporating rehearsal, workshop and performance spaces. In addition, a 500 seat Assembly Hall has been provided, with the capacity to accommodate whole of school activities, performances and School examinations.

 

The new facility has capitalised on previously underutilised land and replaced several buildings of poor amenity. The building addresses the main quadrangle space on the Campus reinforcing its character – a cloistered environment comprising red brick buildings, some dating from the 1920s in construction. It also creates a new courtyard space which provides quiet recreation spaces and an area for displaying sculpture.

 

The development creates a new street presence for the senior school and provides equitable access to the majority of existing buildings on the site.