ABOUT

Grieve Gillett Andersen is an award-winning multidisciplinary architecture, interior design, heritage and urban design practice based in Adelaide, South Australia.

 

Our work ranges from education and health facilities, public buildings and urban spaces, commercial, hospitality and retail developments and interiors, heritage conservation and adaptive reuse, transport and infrastructure, performing and visual arts venues, and residential projects, including new buildings, alterations & additions, infill and multiple residential projects.

CONTACT
PROJECTS
CONNECT WITH US

243 Pirie Street

Adelaide 5000 South Australia

Australia

 

Telephone

08 8232 3626

admin@ggand.com.au

 

  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Houzz - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

© 2019 Grieve Gillett Pty Ltd

top of page

PHYSIO XTRA NORWOOD

PROJECT DETAILS

Client: Physio Xtra

Location: Norwood, SA

Completion: 2015

 

Team

Dimitty Andersen

Dino Vrynios

Sam Jeyaseelan

Walking into PhysioXtra you could be mistaken for thinking you have taken a wrong turn and stepped into a new recreational venue or hipster office. This is no ordinary allied health clinic. There are no pokey corridors, no blue carpet and no scenic landscape posters. This is a space that is vibrant, open and stimulating. It is a place that celebrates being healthly and not rehabilitating illness. Drawing from sneaker culture and a neo-memphis style point, PhysioXtra is more LA gym than suburban medical centre.  

 

Physio Xtra Norwood is part of the Physio Xtra group which have been progressive in their business model. When they approached GGA they were interested in developing a facility model which supported their strategic vision. Grieve Gillett Andersen together with specialist graphics input from Frame Creative, have delivered a fit-out that transformed Physio Xtra Norwood’s image, and operating model to facilitate significant growth for their business.

 

The design includes new reception and waiting areas, communal breakout spaces, consulting rooms, a gym and toilet / shower facilities. Floor to ceiling glazing and large oak frame glazed sliding doors enable all consulting rooms to spill out into main gym space for assessment and treatment. Custom designed graphic film treatment was used for controlled privacy to the Consulting Rooms. The new stair that greets visitors on arrival has been wrapped with a bold graphic film, providing a simple solution to transform the dominant stair and the hot orange handrail reminds us of a shoelace from a pair of Nike hightops.

 

“We receive so many comments about our fit out – there is no other physio practice in Adelaide quite like this one, and it’s a vibrant place for our staff to work. We love the space, light and colour, and sum it up as having a great atmosphere.” - Client