ABOUT

Grieve Gillett Andersen is an award-winning multidisciplinary architecture, interior design, heritage and urban design practice based in Adelaide, South Australia.

 

Our work ranges from education and health facilities, public buildings and urban spaces, commercial, hospitality and retail developments and interiors, heritage conservation and adaptive reuse, transport and infrastructure, performing and visual arts venues, and residential projects, including new buildings, alterations & additions, infill and multiple residential projects.

CONTACT
PROJECTS
CONNECT WITH US

243 Pirie Street

Adelaide 5000 South Australia

Australia

 

Telephone

08 8232 3626

admin@ggand.com.au

 

  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Houzz - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

© 2019 Grieve Gillett Pty Ltd

top of page

PARKS COMMUNITY CENTRE REDEVELOPMENT

PROJECT DETAILS

Client: DPTI

Location: Angle Park, SA

Budget: $28.7 million

Completed: 2013

 

Team

Steve Grieve

Paul Gillett

David McLeod

Jane Hallett

Daniella Jacobs

Jessica MacDonald

Milos Vajdic

Adam Sickerdich

Kym Barwell

Redevelopment of The Parks has adapted three existing facilities and created the base for a new urban precinct.  

In association with Renewal SA and DPTI, Grieve Gillett Andersen undertook master planning and urban design as well as the detailed design of the renovated buildings.

 

The majority of the existing buildings were removed. A new road network and central plaza opens up lines of sight through the site, creating a safer environment allowing all new and existing buildings to share an address and create a sense of place.

 

The Sports Centre was provided with a new swimming pool complex and the building was remodelled and renovated to provide flexible, BCA compliant spaces including a new entry and cafe.  The Theatres building was renovated and remodelled to provide disabled access throughout.

 

The Children’s Centre, containing a kindergarten and pediatric health services was extended and renovated to improve the functionality and amenity of the internal spaces.