ABOUT

Grieve Gillett Andersen is an award-winning multidisciplinary architecture, interior design, heritage and urban design practice based in Adelaide, South Australia.

 

Our work ranges from education and health facilities, public buildings and urban spaces, commercial, hospitality and retail developments and interiors, heritage conservation and adaptive reuse, transport and infrastructure, performing and visual arts venues, and residential projects, including new buildings, alterations & additions, infill and multiple residential projects.

CONTACT
PROJECTS
CONNECT WITH US

243 Pirie Street

Adelaide 5000 South Australia

Australia

 

Telephone

08 8232 3626

admin@ggand.com.au

 

  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Houzz - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

© 2019 Grieve Gillett Pty Ltd

top of page

UNISA CITY WEST CHILD CARE CENTRE

PROJECT DETAILS

Client: University of SA

Location: Adelaide, SA

Completed: 2015

 

Team

Paul Gillett

Melanie Ford

Dino Vrynios

Adam Sickerdich

The University of South Australia owned the TAFE operated child care centre in the western end of Hindley Street in Adelaide’s western CBD. The original site was immediately adjacent the new Jeffrey Smart Building. UniSA had earmarked this site for redevelopment to accommodate the new UniSA Great Hall creating a ceremonial and activity centre for the UniSA City West campus.

UniSA engaged Grieve Gillett Andersen to prepare designs and oversee delivery of a new 96 child care centre using modular construction. GGA has a long working relationship with Lady Gowrie and Gowrie advisers were part of our team. Working collaboratively with UniSA, the centre was planned and spaces were crafted to support the care and learning philosophies of Lady Gowrie childcare. Children are acknowledged as active and competent learners. Spaces are designed to support collaborative learning and engagement between parents, teaching staff and children.

Natural light, natural ventilation, natural finishes and discrete use of colour reinforce Gowrie principles and improve education outcomes. All internal spaces open to varied and vibrant external space, allowing a variety of experimental play with integrated exercise circuit.

Modular construction was selected to maintain future development flexibility of the site. Modular construction provided programme benefits as modular units were fabricated off site while site remediation works were undertaken. Modular construction also facilitates simplified future relocation to an alternative site freeing the CBD site for more intensive education core based development. GGA prepared design and documentation to suit modular methodologies and worked closely with the modular contractor to deliver the project.